8027, Sotiri Papalazarou, Paphos Cyprus

Άλλα θέματα

Αγνοώντας το «τι θα πει ο κόσμος»!

Πόσες φορές διερωτηθήκατε πώς ακούστηκε στον συνομιλητή σας η άποψη σας, πώς φαινόσασταν στη συνάντηση, αν ήσασταν καλά ντυμένοι, αν κάποιος παρεξήγησε τη συμπεριφορά σας, τι είπαν οι άλλοι για εσάς και τόσα άλλα;

Πιθανόν πάρα πολλές! Ειδικά αν μεγαλώσατε σε μια μικρή και κλειστή κοινωνία!

Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι γύρω σας ασχολούνται περισσότερο με τον εαυτό τους παρά με εσάς. Συνεπώς οι εικασίες που μπορεί να κάνετε ανά διαστήματα διερωτώμενοι τι μπορεί να είπαν για σας, στην μεγάλη τους πλειονότητα είναι ανυπόστατες! Αυτό συμβαίνει, γιατί απλά δεν είστε εσείς το επίκεντρο των ζωών των άλλων ανθρώπων αλλά ο εαυτός…

Read more: Αγνοώντας το «τι θα πει ο κόσμος»!

Μάθε να μην κρίνεις τον σημερινό σου εαυτό, με βάση το παρελθόν σου!

Όλοι μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, κάνουμε πράγματα για τα οποία δεν είμαστε περήφανοι και στην πορεία μετανιώνουμε. Πολλές φορές νιώθουμε ότι τα «λάθη του παρελθόντος» μας καθορίζουν και στην μετέπειτα ζωή μας. Είναι αλήθεια ότι για μερικά από αυτά, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες τους για χρόνια και ίσως για όλη τη διάρκεια της ζωή μας.

Παρόλα αυτά, οι πράξεις και οι επιλογές του παρελθόντος μας, δεν μας καθορίζουν σαν άτομα και σαν προσωπικότητες. Κάποιες φορές μπορεί να τροποποιούν κάποιες πτυχές της προσωπικότητας και της καθημερινότητας μας αλλά δεν είναι αποκλειστικοί και μοναδικοί παράγοντες αλλαγής.

Αυτό…

Read more: Μάθε να μην κρίνεις τον σημερινό σου εαυτό, με βάση το παρελθόν σου!

Η καθημερινότητα σου εξαρτάται από τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά σου!

Η καθημερινότητα σου εξαρτάται από τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά σου!

Φαντάσου ένα τρίγωνο. Στην μια γωνιά τοποθέτησε τις σκέψεις, στην άλλη τα συναισθήματα και στην τελευταία τη συμπεριφορά. Τι βλέπεις; Μάλλον ότι όλα αυτά συνδέονται.

Το τρίγωνο αυτό, ονομάζεται γνωσιακό. Οι σκέψεις σου επηρεάζουν τα συναισθήματα σου, τα συναισθήματα σου επηρεάζουν την συμπεριφορά σου, η συμπεριφορά σου επηρεάζει τα συναισθήματα σου, τα συναισθήματα σου επηρεάζουν τις σκέψεις σου. Είναι όλα αλληλένδετα.

Αν τα συναισθήματα σου είναι μπερδεμένα, καλό είναι να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι τα πράγματα. Όταν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι τα πράγματα, θα μπορέσεις να αλλάξεις και τον τρόπο που νιώθεις για τον εαυτό σου, τους ανθρώπους…

Read more: Η καθημερινότητα σου εξαρτάται από τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά σου!

Γιατί είναι σημαντικός ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Η επιλογή του επαγγέλματος δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ένα τυχαίο γεγονός. Στις περιπτώσεις που αντιμετωπίζεται ως τέτοιο μπορεί να έχει σοβαρές και μακροχρόνιες αρνητικές συνέπειες στη λειτουργικότητα του ατόμου σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Αναλογιστείτε μόνο ότι στην ενήλικη ζωή περνούμε περίπου το 1/3 της καθημερινότητας μας δουλεύοντας.

Κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με το επαγγελματικό μέλλον έπαιρναν μέχρι πρόσφατα συνήθως τα άτομα κατά την περίοδο της εφηβείας και συγκεκριμένα, όσον αφορά το κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα, στην Γ’ Γυμνασίου και στην Γ΄ Λυκείου. Σε αυτή την κρίσιμη ηλικία το άτομο καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις οι οποίες…

Read more: Γιατί είναι σημαντικός ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Πώς ξέρω αν δουλεύει η θεραπεία μου!

Ένα άρθρο στα αγγλικά από την Judith Beck βοηθά θεραπευτές και θεραπευόμενους να αξιολογήσουν τις προόδους της ψυχοθεραπευτικής τους συνεργασίας: How to know if therapy is working.

Read more: Πώς ξέρω αν δουλεύει η θεραπεία μου!

Ψυχοθεραπεία: Όσα χρειάζεται να ξέρουμε!

Ψυχοθεραπεία: Όσα χρειάζεται να ξέρουμε!

Στο άρθρο αυτό θα ασχοληθούμε με την ψυχοθεραπεία. Πριν όμως μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό πρέπει να διευκρινίσουμε και κάποια άλλα πράγματα.

Ψυχίατρος – Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής

Οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουν τις διαφορές μεταξύ αυτών των επαγγελματιών και υπάρχει μια σχετική σύγχυση ως προς το ποια είναι η εκπαίδευση τους και ποιες υπηρεσίες προσφέρουν.

Κατά πρώτον ο ψυχολόγος δεν είναι το ίδιο με τον ψυχίατρο. Ο ψυχίατρος (και ο παιδοψυχίατρος) είναι γιατρός και έχει ειδικευτεί στη ψυχιατρική. Συνεπώς είναι και ο μόνος που μπορεί να δώσει φάρμακα και όπου χρειάζεται παραπομπή για νοσηλεία. Κανένας ψυχολόγος ή άλλος επαγγελματίας…

Read more: Ψυχοθεραπεία: Όσα χρειάζεται να ξέρουμε!

Cloud Tags

Event Calendar

April 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Newsletter

Eγγραφείτε και ενημερωθείτε για τα εργαστήρια, τις ομάδες, τις διαλέξεις και για επερχόμενα συμβουλευτικά άρθρα.